عيد غدير از منظر امام عاشقان


 





 

برترين عيد
 

اين روز مبارك كه از اعياد بزرگ اسلام است و به حسب نفوس ما بالاترين عيد است و نكته اش هم اين است كه اين ادامه نبوت است، ادامه آن معنويت رسول الله است، ادامه آن حكومت الهي است، از اين جهت از همه اعياد بالاتر است.

عيد مستضعفان
 

اين عيد، عيدي است كه مال مستضعفان است، عيد محرومان است، عيد مظلومان جهان است، عيدي است كه خداي تبارك و تعالي به وسيله رسول اكرم ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ براي اجراي مقاصد الهي و ادامه تبليغات و ادامه راه انبيا، حضرت امير ـ سلام الله عليه ـ را منصوب فرمودند. بايد ما تأسف بخوريم از اين كه نگذاشتند دست هاي خائن، براي جنگ هايي كه در زمان تصدي ايشان به امور بود، آن جنگ ها و جنگ افروزها نگذاشتند كه چهره اين مرد بزرگ، در ابعاد مختلفي كه دارد، نمايان بشود.

اطاعت و تبعيت
 

زنده نگه داشتن اين عيد نه براي اين است كه چراغاني بشود و قصيده خواني بشود و مداحي بشود، اينها خوب است، اما مسئله اين نيست. مسئله اين است كه به ما ياد بدهند كه چطور بايد تبعيت كنيم، به ما ياد بدهند كه غدير منحصر به آن زمان نيست، غدير در همه اعصار بايد باشد و روشي كه حضرت امير در اين حكومت پيش گرفته است، بايد روش ملت ها و دست اندركاران باشد.

سياست ما عين ديانت ماست
 

غدير آمده است كه بفهماند كه سياست به همه مربوط است، در هر عصري بايد حكومتي باشد با سياست، منتها سياست عادلانه كه بتواند به واسطه آن سياست، اقامه صلوة كند، اقامه صوم کند، اقامه حج كند، اقامه همه معارف را بكند و راه را باز بگذارد براي اينكه صاحب افكار، افكارشان را با دلگرمي و با آرامش ارائه بدهند.
منبع: نشريه قدر، شماره 36